Van architect naar bruidsfotograaf

Ik ben Roel

Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! Ik ben Roel en ik vind het geweldig om bruiloften te fotograferen! En om jullie een beetje een beeld te geven van wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe, onderstaand een klein verhaaltje.

Het begon bij mij allemaal tijdens mijn studie architectuur aan de TU/e. Ik ben tijdens mijn afstuderen de fotoacademie gaan doen met als idee om architectuurfotograaf te worden….Echter tijdens de studie kwam ik erachter dat ik het veel leuker vond om mensen te fotograferen. Mensen voelen zich vaak op hun gemak als ze bij mij voor de camera staan en dat beïnvloed de uiteindelijke foto’s op een cruciale manier. Ook de interactie, het gezellig kletsen en een mooie herinnering maken waren elementen die me erg aanspraken. En na mijn eerste paar bruiloften was ik verkocht en wist ik het zeker, ik word bruidsfotograaf!

Zelfs na 150 bruiloften vind ik het nog steeds geweldig om aanwezig te zijn op deze mooie dagen. Mensen zijn vrolijk en blij dat je er bent, de liefde wordt gevierd, ik ontmoet nieuwe mensen, er is bruidstaart en ik kan mijn creativiteit helemaal kwijt in mijn vak. Kortom: Doen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb. En hoe mooi is het dat ik vanuit mijn vakgebied een levendige herinnering kan creëren voor jullie die over vele jaren jullie qua gevoel direct terugbrengt naar jullie bruiloft?

Maar goed, wie ben ik dan?

In 1985 geboren en getogen in het pittoreske Eijsden ben ik op mijn 18e in Eindhoven gaan studeren en daar op stratumseind mijn huidige vrouw Helma leren kennen. Ik ben dus getrouwd, heb een zoontje genaamd Rowan en word binnenkort opnieuw vader. Kortom een mooi gezinsleven en mooie vooruitzichten. Ik heb altijd American Football gespeeld totdat ik een aantal jaren geleden geblesseerd ben geraakt. En sindsdien is wielrennen mijn nieuwe sportieve hobby. Verder houd ik van films kijken, boeken lezen, uiteten, terrasjes zitten en de Brabantse gezelligheid.

Met mijn lengte van 1.92 ben ik een lange (jonge)man en hierdoor goed te zien vanaf een afstandje (dat vonden vrienden altijd wel handig in een kroeg of op een festival). Toch krijg ik altijd terug dat ik onopvallend aanwezig ben op een bruiloft. Ik meng me namelijk graag tussen de gasten. Ik kan met veel mensen goed overweg en vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en praatjes te maken. Hierdoor word ik een onderdeel van de bruiloft en kan ik deze van binnenuit fotograferen. Daardoor ga je de sfeer van de dag nog beter voelen in de foto’s.

En zo kan ik natuurlijk nog lang doorgaan, maar het lijkt me leuker om dit verhaal persoonlijk aan jullie te vertellen en ook te horen wat jullie verhaal is. Zullen we een keertje kennismaken en kijken of het klikt?